06/07/2012

ΜΗΠΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%;;

ΜΗΠΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20%;; ΝΕΤ πριν λίγο: "900 εκατομύρια από το ποσό που παρακρατήθηκε από την τελευταία δόση που μας δόθηκε δε θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία, αλλά θα πάνε στο Ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης ESM, ως συμμετοχή της χώρας μας σε αυτό το ταμείο διάσωσης".

Μπορεί να μας πει κάποιος -ίσως χρειάζεται έρευνα αφορώσα όλες τις δόσεις που έχουμε έως τώρα πληρώει - γιατί παρακρατήθηκαν πάνω από 1,1 δις από την έκτη δόση; (τελευταία). Αν έχουμε συμμετοχή έστω και 2% στο 1 τρις του ταμείου, τότε αυτό αντιστοιχεί σε 20 δις, δηλαδή η ΕΚΤ μας δανείζει με 5,5% και μας παίρνει πίσω 20 δις (έως τώρα) από τη συνολική βοήθεια των 130 δις.

Τουτέστιν: ΝΑΙ μεν αυτά τα ποσά τα δικαιούμαστε, αν και θα πάνε κατευθείαν στις διάσώσεις Ισπανίας και Ιταλίας, ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΕΩΘΕΙ ΕΝΤΟΚΑ. ΤΕΛΙΚΑ ΑΝ ΤΟ ESM ΑΠΟΤΥΧΕΙ Η ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ, ΤΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΜΕ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΤΟΚΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% !

0 comments: