11/01/2011

Jim Rogers: "Χρεοκοπήστε για να σωθείτε"...


Η καλύτερη λύση για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση χρέους είναι η κήρυξη πτώχευσης, σύμφωνα τουλάχιστον με τον κορυφαίο μεγαλοεπενδυτή Jim Rogers.

Με αποκλειστική του συνέντευξη στο Capital TV, επιμένει ότι δεν θα δάνειζε χρήματα στην Ελλάδα, μιλά για πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώσουν για τα λάθη και ψέματα άλλων και υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει αρκετά πράγματα στο επίπεδο μέτρων και μεταρρυθμίσεων.

Δίνει ακόμα τις δικές του προτάσεις για επενδύσεις τη φετινή χρονιά, θεωρώντας τα εμπορεύματα ως την καλύτερη, δεν διστάζει να προτείνει τοποθετήσεις στο κινέζικο νόμισμα, ενώ απορρίπτει τις μετοχές ως πρόταση για επένδυση.

Ελλάδα: Κινδυνεύει με χρεοκοπία

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με στοιχεία της CMA Datavision η Ελλάδα είναι η χώρα που κινδυνεύει περισσότερο σε όλο τον κόσμο από χρεοκοπία, ενώ στο «κλαμπ» των πλέον ριψοκίνδυνων κρατών μπήκε στο δ' τρίμηνο του 2010 και η Ισπανία.

Ειδικότερα, για τη χώρα μας σημειώνεται πως ξεπέρασε τη Βενεζουέλα στον κατάλογο της CMA, με τα 5ετή credit default swaps ενώ ακολουθεί η Ιρλανδία σε απόσταση ασφαλείας.

0 comments: