31/01/2011

EKTAKTO 31/1/2011: Εισβολή Άγνωστου Σκάφους στην Μ.Υ.Κ. Ναυστάθμου Σαλαμίνας. Καταιγισμός Πυρών & Τρελή Καταδίωξη

Ιδιαίτερα σοβαρό περισταστικό εισβολής ξένου σκάφους στην Μονάδα Μ.Υ.Κ. εξελίχθηκε σήμερα τα μεσάνυχτα 30 προς 31/1/2011 από τις 12:00 το βράδυ έως και τις 03:00 το πρωί όπου ειδικές δυνάμεις της ΜΥΚ κυνηγούσαν το ταχύπλοο με ταχύτητες που πλησίαζαν τα 40 μίλια/ώρα, και ρίψεις πυροβολισμών με καταιγιστικό ρυθμό.

Η "τρελή" καταδίωξη εξελίχθηκε ουσιαστικά από το λεγόμενο δίαυλο, μεταξύ Σαλαμίνας και Αττικής μέχρι και τον Πειραιά, ενώ ελέγχονται οι πληροφορίες που θέλουν αυτή να έγινε και μέσα στις εγκαταστάσζεις του ναυστάθμου. Το φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές τις παρούσες ημέρες καθώς ... όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, προ ημερών άγνωστα ταχύπλοα σκάφη είχαν διείσδυσει μέχρι τις λιμενικές εγκαταστάσεις της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξή τους και ρίψη πυροβολισμών.

Συνολικά στην καταδίωξη συμμετείχαν τρία ταχύπλοα της ΜΥΚ ενώ ο αριθμός των ταχύπλοων σκαφών που εισήλθαν μέσα στο ναύσταθμό δεν έχει διευκρινιστεί. Πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μόλις τα άγνωστα ταχύπλοα εντοπίστηκαν δεν υπάκουσαν στις εντολές των ανδρών των υποβρυχίων καταστροφών με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να ανοίξουν πυρ εναντίον τους, δεδομένου ότι η διείσδυση έγινε σε μέσα σε στρατιωτική περιοχή. Δεν έγινε γνωστό πιο το αποτέλεσμα της καταδίωξης αλλά πιθανότατα τα άγνωστα σκάφη κατάφεραν να διαφύγουν. Το περιστατικό καταδεικνύεται ως ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς κρίνεται ότι δοκιμάζονται οι τρύπες του συστήματος και οι μέθοδοι αντίδρασις.

Αυτό καταδεικνύει ότι ανασχεδιάζεται η δοκιμάζεται από κάποιους, μια αποτελεσματική μέθοδος εισβολής στον Ναύσταθμο. Αξιολογούνται δηλαδή μεθολοδολογίες αντίδρασης, Τεχνολογικοί εξοπλισμοί, Τρύπες διείσδυσης και ικανότητα πόρων. Επιπρόσθετα εξαντλούν και ψυχολογικά το σύστημα άμυνας, προ της κρίσεως.

0 comments: