25/01/2011

Ξεκίνησε η διαδικασία της μήνυσης για Εσχάτη Προσδοσία του Δημήτρη Αντωνίου στην Χαλκίδα

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

antoniou-2-20100111

Την Τρίτη 11.1.2011 κλήθηκε κατά την προανακριτική διαδικασία ο αγωνιστής γιατρός Χαλκίδας Δημήτρης Αντωνίου για να καταθέσει σχετικά με την εμπεριστατωμένη μήνυση που κατέθεσε κατά των 172 βουλευτών που ψήφισαν το Μάιο του 2010 τη δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, γνωστότερη ως «Μνημόνιο», για εσχάτη προδοσία, ώστε να κινηθούν οι νομικές εις βάρος τους διαδικασίες, θέτοντας βέβαια ταυτόχρονα ένα τεράστιο πολιτικό και πολιτειακό ζήτημα σε περίπτωση ευδοκίμησης της βάσιμης αυτής μήνυσής του.

Το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, μόλις πληροφορήθηκε στις αρχές του έτους την κίνηση αυτής της ανακριτικής διαδικασίας και έχοντας προσωπική γνώση του γιατρού Αντωνίου και του έντιμου αγώνα που διεξάγει αφυπνίζοντας συνειδήσεις, έστερξε με πρωτοβουλία των στελεχών του για να διοργανωθεί μετά την κατάθεση του υπομνήματός του στην ανακρίτρια, για να διοργανωθεί από κοινού αμεσοδημοκρατική εκδήλωση έκφρασης της λαϊκής δυσφορίας ή και υποστήριξης, αν προέκυπτε, των πράξεων και παραλείψεων των κατηγορουμένων βουλευτών. Περί ώρα 12.30 συνέρρευσαν αυθόρμητα, με βάση ελεύθερη πληροφόρηση στο διαδίκτυο περίπου 240 συνειδητοποιημένοι Έλληνες πολίτες από όλη την Ελλάδα (π.χ. Σέρρες, Ημαθία, Κόρινθο, νησιά κ.α.) για να ακούσουν λεπτομέρειες και για να διαβουλευθούν για τις προοπτικές συνέχισης αυτής της νέας σπίθας που άναψε ο μηνυτής.

Ήταν εντυπωσιακή η προσέλευση και η ενεργός συμμετοχή πολλών πολιτών που από διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες συνέκλιναν στην ανάγκη ενωτικού αγώνα κατά των βρόχων που συστηματικά σφίγγουν τους Έλληνες τον τελευταίο χρόνο.

Η εκδήλωση έγινε με τη χρήση κλεψύδρας και στη βάση της λειτουργίας του Εναλλακτικού Κοινοβουλίου Πολιτών, που ήδη άρχισε να λειτουργεί με προσομοιώσεις του το Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μετά από εκτενή ενημέρωση για την πορεία της μήνυσης του γιατρού Αντωνίου αναπτύχθηκαν διάφορες εκδοχές συντονισμού του κοινού μας αγώνα από διάφορους ομιλητές (όπως το συντονιστή του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας Δικηγόρο Γιώργο Κόκκα, τον εκπρόσωπο της «Φιλικής Εταιρείας 2010» οικονομολόγο Αντώνη Αντωνιάδη, τον πρόεδρο του κόμματος «Ελλήνων Δρόμος» Δημήτρη Μαντέ κ.ά), που όλοι συνέκλιναν στην ανάγκη εξεύρεσης μιας ενωτικής αντίδρασης κατά του «Μνημονίου» όλων των εκδηλούμενων τάσεων, άποψη που εκφράζεται κύρια από το νέο πολιτικό υποκείμενο που δημιουργείται με την προσωνυμία «Εναλλακτικό Κοινοβούλιο Πολιτών (Ε.Κ.Π.)» που λειτουργεί ταυτόχρονα ως ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.



Η κατάληξη της εκδήλωσης ήταν η αποδοχή της εισήγησης του συντονιστή του Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας Γιώργου Κόκκα για θεσμοθέτηση ενός νέου εθιμικού δικαιοδοτικού οργάνου των Ελλήνων πολιτών που ονομάστηκε στη Χαλκίδα «ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ», κατά την έμπνευση του γνωστού λαϊκού αθηναϊκού δικαστηρίου της κλασσικής αρχαιότητας που απένειμε δημοκρατικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα τον καιρό που λειτουργούσε η αυθεντική δημοκρατία, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση ως πολίτευμα με τη σημερινή εκλεγμένη ολιγαρχία που κατ' επίφαση σφετερίζεται κίβδηλα τον όρο «Ελληνική Δημοκρατία».

Μετά από μια δημοκρατική διαδικασία σύστασης του θεσμού αυτού, στα πρότυπα του έργου του μεγάλου Έλληνα διανοητή Κορνήλιου Καστοριάδη για φαντασιακή θέσμιση της κοινωνίας, αναδείχθηκε το πρώτο εννεαμελές λαϊκό προεδρείο της ΝΕΑΣ ΗΛΙΑΙΑΣ και ορίστηκε δικάσιμος για να κριθεί η ίδια μήνυση του γιατρού Αντωνίου με απονομή λαϊκής 22.3.2011 στην Πνύκα και ώρα 15.00, ημερομηνία της εαρινής ισημερίας, για να συμβολίζει ταυτόχρονα την ισονομία, την ισηγορία και την ισοπολιτεία των Ελλήνων.

Επιπρόσθετα προτάθηκε η ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ να ασχοληθεί με το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών για το μη συμψηφισμό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων με τα υποτιθέμενα χρέη της Ελλάδας προς τη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να στελεχώσουν ανά την Ελλάδα τη ΝΕΑ ΗΛΙΑΙΑ να επικοινωνήσουν μέσω της ιστοσελίδας www.dimopolis.gr και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης geoko@otenet.gr για τη στελέχωση κατά τόπους του πολυπληθούς αυτού Δικαστηρίου Πολιτών.



Δεκτή η μήνυση για Έσχατη Προδοσία


Απο τη σελίδα της Νελλυ Ψαρού παρουσιάζουμε μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν χθες στη Χαλκίδα , όπου ο Εισσαγελλέας εξέτασε την μήνυση για Αισχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο. Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή, διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:

Είχαμε όλοι(;) ακούσει ότι κάποιος έκανε μήνυση στην κυβέρνηση για έσχατη προδοσία, αλλά δεν δώσαμε σημασία. Λίγο αργότερα ακούσαμε ότι ο εισαγγελέας την έκανε δεκτή. Τότε είναι που κανείς μας δεν πίστευε στ' αυτιά του - και στα μάτια του. Έτσι κι εγώ. Kαι, φύσει περίεργος άνθρωπος, έψαξα και βρήκα τον ίδιο τον μηνυτή, και παραβρέθηκα στην αρχή της διαδικασίας, στον ανακριτή στην Χαλκίδα. Κι απ' ότι είδα, δεν ήμουν η μόνη...

Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της "Τρόικας" (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας. Όσον αφορά την ίδια τη μήνυση, το κείμενο της οποίας καθώς και πλήθος στοιχείων μπορεί να δει κανείς στο blog του κ. Αντωνίου http://zoidosia.blogspot.com, γίνεται ονομαστικά κατά των ανωτέρω υπευθύνων και με τρόπο που η διαδικασία δεν περνάει από τη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρά την ασυλία που προσφέρεται από το Σύνταγμα σε βουλευτές και υπουργούς, η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής. Επίσης, παρόλο που το έγκλημα αυτό διαπράχτηκε στις 6 Μαΐου, επειδη είναι διαρκές η δίωξη μπορεί να γίνει ακόμη και σήμερα - όπως και γίνεται.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση. Μάλιστα, το έκανε αυτό με ιδιαίτερη ταχύτητα: έλαβε την υπόθεση στα χέρια του στα μέσα Οκτώβρη, και μέσα σε δύο μήνες την προχώρησε (για όσους ξέρουν τους ρυθμούς αυτών των διαδικασιών, πρόκειται πράγματι για μεγάλη έκπληξη). Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.

Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση. Μια βασική περιγραφή αυτών μπορείτε να δείτε στο blog http://stoxasmos-politikh.blogspot.com: στο blog αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένα πολλά στοιχεία για την κατάθεση του κ. Αντωνίου, καθώς επίσης βίντεο από την ομιλία του αργότερα την ίδια μέρα αλλά και βίντεο από εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα, ο οποίος εδώ και καιρό φιλοξενεί τον κ. Αντωνίου στα δελτία ενημέρωσης του κ. Τέρενς Κουίκ. Έξω από το γραφείο του ανακριτή, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος και τον υποδέχτηκε με χειροκροτήματα.



Αφού ο κ. Αντωνίου έκανε κάποιες σύντομες δηλώσεις προς τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα προχώρησε μαζί με τους παρεβρισκόμενους προς το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου και άλλος κόσμος τον περίμενε για να ξεκινήσει η εκδήλωση συμπαράστασης. Το θέατρο βρίσκεται απένταντι από το Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας.

Η εκδήλωση αυτή είχε την ενεργό υποστήριξη απλών πολιτών αλλά και κινημάτων για την άμεση δημοκρατία.



Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου: παρόλο που η είδηση δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα, πάνω από 200 άτομα βρέθηκαν εκεί (σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μέτρησα 150 καθήμενους). Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η διασπορά των συμμετεχόντων: κάποιοι παρεβρισκόμενοι ήρθαν επί τούτου, μόνοι τους, από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κόρινθο! Στο γεμάτο θέατρο, λοιπόν, και μέσα σε ιδιαίτερη συγκίνηση, λόγω της θερμής υποδοχής που του επιφυλάχτηκε, ο κ. Αντωνίου έκανε την ομιλία του.



Μιας και μπορεί να βρει κανείς όλη την επιχειρηματολογία του, ή να δει το βίντεο της ομιλίας του, δεν θα καλύψω εδώ με λεπτομέρεια τα λεγόμενά του, αλλά θα αρκεστώ σε μια μικρή αναφορά σε αυτά που μου έναναν ιδιαίτερη εντύπωση. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Αντωνίου, το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα: όπως και το Σύνταγμα, αναφέρει τις γενικές κατευθύνσεις της πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα και παραμέμππει στη συνέχεια σε νόμους που θα εξειδικεύουν αυτές τις κατευθύνσεις. Καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα. "Αν είναι έτσι, να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε Τροϊτκιστάν" και όχι Ελλάδα, κι εμείς Τροϊκανοί!", είπε χαρακτηριστικά. Βάση αυτής της δανειακής σύμβασης που υπογράψανε, αν δεν πληρώσουμε μία δόση, οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό - εξ' ου και τα δημοσιεύματα για τα νησιά μας! "Ποιος είναι ο λόγος νομίζετε που δεν υπεγράφη η σύμβαση για τον Αστακό;", είπε, "γιατί δεν απάντησαν ποτέ γιατί δεν προχώρησε αυτή η σύμβαση; Αφού, το Ελληνικό κράτος δεν είχε δικαιοδοσία να υπογράψει τίποτα χωρίς τη συναίνεση των δανειστών του". Μάλιστα, τυχόν δικαστική διένεξη που θα προκύψει (με πολίτες π.χ.) θα επιλύεται με το αγγλικό δίκαιο και όχι το ελληνικό, δηλαδή με το δίκαιο των δανειστών μας.



Επίσης έχει καταλυθεί το ίδιο το πολίτευμά μας, η Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών (που είναι θεμελιακή για την Κοινοβ. Δημοκρ.). "Δεν έχει νόημα να πάει κανείς στον στρατό πια, πρέπει να αρνηθούν οι νέοι να πάνε στο στρατό αφού πλέον ο στρατός δεν ανήκει στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον των πολιτών της", είπε χαρακτηριστικά.
"Ο κ. Παπούλιας είναι συγκατηγορούμενος διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή", είπε, τονίζοντας όμως ότι δεν έχει υπογράψει διάφορα προεδρικά διατάγματα μέχρι στιγμής. "Το Μνημόνιο προβλέπει οι ρυθμίσεις να γίνονται με Π.Δ. και όχι με νόμους, για να μην περνάνε από τη Βουλή". "Κανονικά, όλοι οι βουλευτές που δεν συμφωνούν πρέπει να παραιτηθούν, να μην παραμένουν εκεί δίνοντας νομιμοποίηση σε αυτή τη Βουλή. Πώς θα στεκόταν τότε μία μονοκομματική Βουλή;", είπε ο κ. Αντωνίου και στη συνέχεια προέτρεψε όλους μας "να μην αφήσουμε κανέναν τους να πλησιάσει τα μνημεία της χώρας και τα εθνικά σύμβολα στις εορτές (π.χ. 25η Μαρτίου), να μην πλησιάσει κανείς τους. [...] Σε αυτά τα χώματα χύθηκε αίμα για την ελευθερία, δεν μπορούν αυτοί να τα πουλάνε". "Ο Τσολάκογλου καταδικάστηκε για εθνική αναξιότητα επειδή έδωσε το 1940 ως λεία πολέμου στρατιωτική περιουσία στους κατακτητές. Σε αυτούς που πουλάνε όλη την ελληνική γη για μια δανειακή σύμβαση, τι πρέπει να γίνει;" αναρωτήθηκε, τονίζοντας ότι τα χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνά πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών!



Πολλά ακόμη θα μπορούσα να γράψω γι' αυτή την εξαίρετη μέρα. Με ιδιαίτερη χαρά, πάντως, διαπίστωσα ότι ο κ. Αντωνίου, δεν είναι ένας γραφικός τύπος που απλά "τα πήρε στο κρανίο", αλλά ένας σοβαρός άνθρωπος που με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του. Με πολύ διάβασμα και έρευνα, βρήκε μόνος του όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν τις κατηγορίες του αλλά και τον νομικό τρόπο να τις θέσει σε "τροχιά", μιας και μέχρι στιγμής κινείται χωρίς δικηγόρο - "όταν προσπάθησα να κινηθώ με δικηγόρο, ζημιά μου έκανε παρά καλό", όπως μου είπε.

Αναφορικά με τυχόν βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στον κ. Δημήτρη Αντωνίου, θα ενημέρωσω σύντομα και αφού υπάρξει συνεννόηση μαζί του. Προς το παρόν, και σε νομικό επίπεδο, δεν είναι επιθυμητή η όποια εμπλοκή. Οπότε, κλείνω προς το παρόν, αυτό το ρεπορτάζ με τα ίδια του τα λόγια:

Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. "Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!" (Οι δύο σατιρικές αφίσες  που μοιράζονταν στην εκδήλωση)



0 comments: