05/06/2012

Χειμώνας. Δημοκρατία τερμα. Τα τανκς σταντ-μπαϊ και οι Ελληνες (οσοι εχουνε) στα μπουζούκια

Ο τιτλος δικός μου, δημοσιεύτηκε χωρίς .. 



Του Δημήτρη Καζάκη

Όσο πάει και κυριαρχεί σχεδόν απόλυτα η κοινοβουλευτική μιζέρια...

Ο κόσμος έχει παραδοθεί στην νιρβάνα ότι έτσι θα γλυτώσει από το κόψιμο του μισθού, της σύνταξης και τα χαράτσια. Δεν ελπίζει σχεδόν σε τίποτε άλλο.

Εν τω μεταξύ η στρατο-χωροφυλακή en masse μεταφέρεται στην Ελλάδα, τα επιτελεία της ευρωζώνης, αλλά και των ΗΠΑ συνεχίζουν όλο και πιο επιτακτικά να αναφέρονται στην Ελλάδα ως "χαμένη υπόθεση".

Σύμφωνα με την επίσημη λογική τους, ο ελληνικός λαός κινδυνεύει από τους πολιτικούς του που είναι

ανίκανοι να επιβάλλουν τον νόμο και την τάξη. Ανοιχτά μιλάνε πια για μια έστω προσωρινή επιβολή καθεστώτος "ευρωπαϊκού προτεκτοράτου" που θα επιβάλει την έννομη τάξη σ' έναν λαό εξουθενωμένο και πιστό στην "Ευρώπη".

Μαζί με το καθεστώς αυτό θα εμφανιστούν να ξεσφίγγουν τα λουριά της άγριας λιτότητας για να μας οδηγήσουν σε διπλό νόμισμα με την υπόσχεση επαναφοράς στην ευρωζώνη, όταν και όποτε κριθεί από τους εταίρους ότι η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει...

Από την άλλη έχουμε "την ώρα της Αριστεράς" που δεν καταλαβαίνει τίποτε απ' όλα αυτά και πολιτεύεται σαν να μην τρέχει τίποτε... Πολύ φοβάμαι ότι η τωρινή κρίση θα καταλήξει και μάλιστα γρήγορα στις φλόγες μιας βίαιης αναμέτρησης όπου το κεντρικό επίδικο θα είναι η εθνική ανεξαρτησία της χώρας με τους παραδοσιακούς όρους.

0 comments: