25/06/2012

ΝΕΟ ΣΟΚ! ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ… «ΚΡΥΦΑ» ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥΣ!!!

healthy-relationship

Εάν ένας συνάνθρωπός μας πεθάνει από έμφραγμα, πόσοι άραγε θα σκεφτούν αν έπαιρνε σωστά τα φάρμακά του, ή αν αυτό είναι η πραγματική αιτία που έχασε τη ζωή του;
Όλο και περισσότερο μεγαλώνει ο αριθμός των ασθενών που τα προβλήματα υγείας τους επιδεινώνονται δραματικά, λόγω της αδυναμίας τους να αγοράσουν τα φάρμακά τους.
Ενδεικτική για το φαινόμενο που παρατηρείται στη Δυτική, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, είναι η δήλωση του μέλους του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κ. Κωστακιώτη, σύμφωνα με την οποία «μεγάλος αριθμός ασθενών δεν παίρνει καθημερινά το φάρμακό του γιατί δεν μπορούν να καταβάλουν την ελάχιστη συμμετοχή που τους αναλογεί.
Πλέον, πολλοί ασθενείς αποφασίζουν να δώσουν τα ελάχιστα χρήματα που διαθέτουν, για να
πάρουν ψωμί για την οικογένεια και τα παιδιά τους και αφήνουν σε δεύτερη μοίρα την αγορά των φαρμάκων τους, με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν κανονικά την αγωγή τους».
Σύμφωνα με τον κ. Κωστακιώτη, αυτό οδηγεί ακόμα και σε «κρυφούς» θανάτους, αφού για παράδειγμα ένας καρδιοπαθής που παθαίνει έμφραγμα γιατί δεν ακολουθεί συστηματικά την ιατρική αγωγή του δεν μπορεί να καταγραφεί ως θάνατος από αδυναμία λήψης φαρμάκων, παρότι ο πραγματικός λόγος είναι αυτός.
Δεν υπάρχουν λόγια πια...
ΠΗΓΗ

0 comments: