08/03/2012

Επιμένει στις καταγγελίες η καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Για να θυμηθούμε πως η Καθηγήτρια Ζωη Γεωργαντά δεν είναι η μονη που καταγγέλει την ΕΛΣΤΑΤ για μαγείρεμα των εθνικών βιβλίων ..

Επιβεβαίωση των καταγγελιών Γεωργαντά απο τον προϊστάμενο της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Σκορδά.



Βαρύτατες καταγγελίες κατά του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου και υπαινιγμούς για τους χειρισμούς του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το «φούσκωμα του ελλείμματος του 2009» άφησε κατά την κατάθεση της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής το πρώην μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κυρία Ζωή Γεωργαντά.

«Το έλλειμμα φουσκώθηκε είτε από ανικανότητα, είτε από απειρία είτε από σκοπιμότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Γεωργίου και πρόσθεσε : « Δεν πιστεύω ότι το φούσκωμα του ελλείμματος έγινε συνειδητά, αλλά αν έγινε συνειδητά τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα πρέπει να κρεμαστεί στο Σύνταγμα».

Παράλληλα, η κυρία Γεωργαντά εκτίμησε ότι το έλλειμμα θα μπορούσε να συγκρατηθεί αν η κυβέρνηση έπαιρνε μέτρα, ενώ είπε ότι θεωρεί ότι το πραγματικό έλλειμμα του 2009 ήταν 12,5% και όχι 15,4%.

Η κυρία Γεωργαντά υποστήριξε ότι η ίδια δεν μπορεί να ξέρει αν οτιδήποτε έγινε ήταν εις γνώση των πολιτικών, αλλά ότι σε κάθε περίπτωση αυτό το οποίο η ίδια διαπίστωσε ήταν ότι «υπήρχε μεγάλη ανοχή στους χειρισμούς του πρώην προϊσταμένου της κ. Γεωργίου ο οποίος δεν ενημέρωνε τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ για τίποτα και ενημέρωνε μόνο τον κ. Παπακωνσταντίνου».

Το ενδιαφέρον όμως των μελών της Επιτροπής εστιάστηκε για ακόμα μία φορά στην επικοινωνία των μελών της ΕΛΣΤΑΤ με τον κ. Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ, ο οποίος φαίνεται να παίζει τον ρόλο διαιτητή στην μεταξύ τους διαμάχη.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Παναγιώτης Ρήγας και η ίδια η κυρία Γεωργαντά είχε στείλει email στον Πολ Τόμσεν στο οποίο του λέει ότι όσα έχει πει για εκείνη ο προϊστάμενος της κ. Γεωργίου είναι συκοφαντικά.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας email του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου προς τον κ.Τόμσεν στο οποίο τον ενημέρωνε για τις διαφωνίες ανάμεσα στα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ και την ανάγκη αλλαγής του νομικού πλαισίου για τον λόγο αυτόν.

0 comments: