24/10/2011

Ο Παπανδρέου την 28η Οκτωβρίου έχει συνέδριο με τη Σοσιαλιστική Διεθνή στην Κρήτη



Από το cretalive
Στον Άγιο Νικόλαο χτυπά την ερχόμενη εβδομάδα, η ‘καρδιά’ των διεθνών πολιτικών εξελίξεων καθώς σε ένα από τα ομορφότερα ξενοδοχεία της περιοχής, το “Daios Cove” στο Καλό Χωριό, θα πραγματοποιηθεί, το διήμερο 28 & 29 Οκτωβρίου, το Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, παρουσία του Προέδρου της Σοσιαλιστικής και Πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου και του Σέρβου Προέδρου, Μπόρις Τάντιτς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive.

Επίσης, το “παρών” θα δώσουν αξιωματούχοι πολλών χωρών ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν θέματα όπως η ενταξιακή πορεία της Σερβίας στην ΕΕ, οι εκλογές σε Αίγυπτο και Τυνησία,  αλλά και η επόμενη μέρα στη Λιβύη μετά τη δολοφονία Καντάφι.

Ακόμη, θα τεθεί επί τάπητος και η πιθανή νίκη των Σοσιαλιστών στις επικείμενες Γαλλικές εκλογές με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας.

Από το socialistinternational
Η νεοσυσταθείσα Ειδική Επιτροπή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Αραβικό Κόσμο θα συνεδριάσει στο νησί της Κρήτης στις 28-29 Οκτωβρίου, φιλοξενούμενη από το ΠΑΣΟΚ. Αυτή η συνάντηση θα φέρει σε επαφή τα κόμματα της Σ.Δ. με πολλούς παράγοντες από την περιοχή που βρίσκονται στις επάλξεις των προσπαθειών για τη δημοκρατική αλλαγή στον αραβικό κόσμο.
Σχόλιο: Για άλλη μια φορά ο Παπανδρέου λόγω “σοβαρών” υποχρεώσεων φαίνεται ότι δε θα παραστεί στις εκδηλώσεις των ελληνικών εθνικών εορτών.
Υπενθυμίζω:
 28 Οκτωβρίου 2009: Ομιλία στο Συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Σουηδίας στη Στοκχόλμη, ενώ στις 29 Οκτωβρίου έγινε στη Στοκχόλμη η Συνεδρίαση των Πρωθυπουργών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).
25 Μαρτίου 2010: Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες για τη σύναψη της περίφημης δανειακής σύμβασης
28 Οκτωβρίου 2010: Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες
25 Μαρτίου 2011: Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες

0 comments: