31/10/2011

Έλληνες - Έλληνες 0 - 0

Ιούλιος Καίσαρας

Η μαφία δεν γεννήθηκε στην Αμερική, είναι παραφυάδα της τυραννίας και πάει χιλιάδες χρόνια πισω.

Οι τύραννοι πάντα σπουδάζουν και μαθαίνουν απο την ιστορία τους και τελειοποιούν τις μεθόδους που έφεραν αποτελέσματα οταν χρησιμοποιήθηκαν απο τους προγόνους τους.

Ο Ιούλιος Καίσαρας πχ. ηταν απόγονος πυροσβεστών.
Οταν σκόρπισε ολα τον πλούτο της αυτοκρατορίας σε πολέμους και όργια προσπάθησε να φορολογήση τη μεσαία ταξη ακόμα περισσότερο, αλλά αυτοί που δεν άντεχαν άλλες επιβαρύνσεις αντιστέκονταν και αρνούντο να πληρώσουν.
Τι κανει λοιπόν ο γόνος των πυροσβεστών?
Κόβει τα επιδόματα (δυο τρείς χούφτες στάρι) στη χαμηλή ταξη, κόβει την επίβλεψη της απο την "αστυνομία" και αυτοί πεινασμένοι και απελπισμένοι επιτίθενται στη μεσαία ταξη, κλέβουν λεηλατούν και καίνε τις περιουσίες τους, κι'οταν αυτοί, (οι μεσαίοι) ζητούν την προστασία του Καίσαρα αυτός αρνείται γιατί δεν πλήρωσαν τους αυξημένους φόρους.

Κοιτώντας στο σήμερα, ισως αν επεκτείνατε τις διαστάσεις να φτάνατε στο ίδιο συμπέρασμα που έφτασα κι'εγω.

Δηλαδή οτι, παρόλο που οι κυβερνήσεις (σημερινοί τύραννοι) γνωρίζουν πως ο χωρισμός του κόσμου σε ομάδες φέρνει διχόνια, πόλεμο, πείνα και δυστυχία, οχι μόνο δεν κάνουν τίποτα για να τον σταματήσουν αλλά τον παροτρύνουν και πολλές φορές τον επιδοτούν, οπως στην περίπτωση του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ.

0 comments: