10/06/2011

Οικονομία για το μελλον της Ελλάδας και το καλο των Ελλήνων, ΟΧΙ των αγορών και των τραπεζιτών

Που θα κόβατε κ. Καζάκη από τα έξοδα για να κλείσετε την τρύπα του πρωτογενούς ελλείμματος?
Πρώτα-πρώτα θα έκοβα τις δαπάνες εκμίσθωσης του κ. Στούπα και άλλων "δημοσιογράφων" από τα μυστικά κονδύλια των Υπουργείων. Μυστικά κονδύλια δεν χρειάζονται σ' ένα αυθεντικά δημοκρατικό κράτος. Το ίδιο και δημόσιοι λογαριασμοί χωρίς ή με πλασματικούς κωδικούς.

Δεύτερο, Θα καταργούσα το σύνολο των πολιτικών θέσεων διαχείρισης του κράτους (κοντά 30.000 τον αριθμό) το λεγόμενο "κομματικό κράτος", για να ανασάνει επιτέλους η δημόσια διοίκηση.

Τρίτο, Θα μείωνα το σύνολο των επιπλέον κρατικών προμηθειών που νέμονται οι ημέτεροι. Το ελληνικό κράτος έχει ύψος κρατικών προμηθειών ως προς το ΑΕΠ της χώρας 2-3% πάνω από τον μέσο όρο της ευρωζώνης.

Τέταρτο, θα καταργούσα όλες τις υπερωρίες στον δημόσιο τομέα, αλλά και τις αμοιβές για επιτροπές και επιτροπάτα.

Πέμπτο, Θα καταργούσα το σύνολο των επιδοτήσεων σε κόμματα και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Οι πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις στηρίζονται και οφείλουν να στηρίζονται μόνο από την κοινωνία.

Έκτο, Θα καταργούσα το σύνολο των εξωτερικών συμβάσεων παραχώρησης έργου. Το δημόσιο έχει το προσωπικό και την εμπειρία ώστε να εκτελεί με εσωτερικούς πόρους το έργο που έχει ανάγκη.

Έβδομο, Θα καταργούσα το σύνολο των λεγόμενων ανεξάρτητων αρχών, που το μόνο που προσφέρουν είναι καθεστώς ασυδοσίας.

Όγδοο, Θα σταματούσα το σύνολο των υπηρεσιακών μετακινήσεων μέχρις ότου εξορθολογιστεί το σύστημα.

Ένατο, θα αναθεωρούσα το σύνολο των συμβάσεων του δημοσίου με ιδιώτες.

Τα συγκεκριμένα μέτρα, όπως και άλλα ανάλογα, είναι ικανά να υπερκαλύψουν το πρωτογενές έλλειμμα από την επόμενη ημέρα ανάληψης μιας κυβέρνησης που να απηχεί τα λαϊκά συμφέροντα. Κι όλα αυτά πριν καν αποδώσει η συνολική ανασυγκρότηση του κράτους που οφείλει να ξεκινήσει από το μηδέν και με όρους κατάργησης στεγανών, απορρήτων και δεσμέυσεων κάθε είδους.

Δημήτρης Καζάκης

0 comments: