04/05/2012

Ο Δημήτρης Καζάκης και ο Ιπποκράτης Καμαρίδης υποψήφιοι με το "ΟΧΙ"

«Δε θεωρούμε καταστροφικό να επιστρέψουμε στη δραχμή»

04.05.2012
«Για τον ίδιο λόγο που κανείς σοβαρός οικονομολόγος στο κόσμο δεν το θεωρεί αυτό», είπαν μιλώντας στο «Χ»


«Αντικατοχική δύναμη» αυτοπροσδιορίστηκαν οι Δημήτρης Καζάκης και Ιπποκράτης Καμαρίδης, που κατέρχονται στις εκλογές με τον «ΟΧΙ», που είναι ο σχηματισμός που περιλαμβάνει τη Δημοκρατική Αναγέννηση του Στέλιου Παπαθεμελή, το Ενιαίο Παλαϊκό Μέτωπο του Δημήτρη Καζάκη και Κοινωνικά Κινήματα. Οι δύο τους φιλοξενήθηκαν, στο «Χ», όπου κατέθεσαν τις προτάσεις τους, μετά την περιοδεία τους στη Θράκη.  Καλώντας τους πολίτες να δώσουν τη μάχη με μία πλατειά συμμαχία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, διεκδικούν να καταργηθούν οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, οι διεθνείς δεσμεύσεις που καταλύουν την εθνική κυριαρχία και επιβάλλουν την νέα κατοχή της χώρας από τα διεθνή χρηματοπιστωτικά κέντρα, τις «αγορές» και το πολιτικό τους προσωπικό στο ΔΝΤ, την ΕΕ, την ΕΚΤ κλπ. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι, οι δοσίλογοι, όσοι ευθύνονται ή συνυπέγραψαν την υποδούλωση της χώρας στους δανειστές και νομοθετούν με βάση τις κατευθύνσεις της τρόικας και τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας.
Να παρθούν μέτρα εκδημοκρατισμού της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, μέτρα ανακούφισης του λαού από την εξαθλίωση που του επιβάλλει η πολιτική της χρεοκρατίας.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
Ο Δημήτρης Καζάκης μίλησε για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, επιρρίπτοντας ευθύνες στους κυβερνώντες και παρουσίασε τις θέσεις του για διέξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση. Η έξοδος από την Ευρωζώνη, η επιστροφή στη δραχμή δε θα φέρουν την καταστροφή, ανέφερε. «Δε θεωρούμε καταστροφικό να επιστρέψουμε στη δραχμή, για τον ίδιο λόγο που κανείς σοβαρός οικονομολόγος στο κόσμο δεν το θεωρεί καταστροφικό. Όλοι λένε ότι μια οικονομία σε κατάσταση ύφεσης που βρίσκεται έχει μόνο μια επιλογή, να διαγράψει μέρος ή όλο το χρέος της ώστε να μπορεί να ανασάνει, να προχωρήσει σε εθνικό νόμισμα και να μπορέσει να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες της, χωρίς να είναι αναγκασμένη ξανά να βγει σε δάνεια». Ο κ. Καζάκης κάνοντας ένα βήμα παραπέρα υποστήριξε ότι, το ελληνικό χρέος στην ουσία δε «κουρεύτηκε» και όπως είπε  «πρόκειται για την μεγαλύτερη απάτη όλων των αιώνων αυτό που έγινε». Σύμφωνα με τον ίδιο, «υποτίθεται ότι απομείωσαν το χρέος κατά 106 δις, έτσι μας λένε, αν και επίσημη αναφορά δεν υπάρχει, δηλαδή έκθεση κουρέματος των ομολόγων για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει γίνει. Μιλάνε για 106 δις, ξέρεις κανείς πόσα θα τους πληρώσουμε ως αντάλλαγμα, επειδή οι ξένοι τραπεζίτες έχασαν 17 δις και 26 δις οι ντόπιοι τραπεζίτες, σύνολο 43 δις; Αυτά τα 43 δις θα τα πληρώσουμε 80 δις σε ρευστό που θα τους τα δώσουμε «ντούκου». Ήδη δώσαμε 25 δις πριν δύο εβδομάδες σε ρευστό, το οποίο δανειζόμαστε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και άλλα 16 δις πριν λίγες ημέρες».


ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ

Εάν συνεχιστεί να ασκείται η ίδια πολιτική στην Ελλάδα, είναι μαθηματικά βέβαιο για τον κ. Καζάκη, ότι θα οδηγηθεί στην καταστροφή. Όπως είπε, αυτή τη στιγμή οι πολιτικές που εφαρμόζονται οδηγούν στην απελπισία και αυξάνουν τις αυτοκτονίες. Μάλιστα ανέφερε ότι βάσει επίσημων στοιχείων διεθνών οργανισμών, καταγράφηκαν 2.000 αυτοκτονίες το 2011, ενώ το 2012 εκτιμάται ότι θα εκτιναχθούν στις 8.000 οι αυτοκτονίες. «Στην Ελλάδα ιστορικά μέχρι το 2009, το μέγιστο των αυτοκτονιών ετησίως ήταν 60, ήμασταν στον πάτο των χωρών ως προς τις αυτοκτονίες. Σήμερα είμαστε η τρίτη χειρότερη παγκόσμιως χώρα».

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Για έντονη προεκλογική περίοδο, μίλησε από την πλευρά ο Ιπποκράτης Καμαρίδης, ο οποίος είναι υποψήφιος του «ΟΧΙ» στην Ξάνθη. Αναφέρθηκε στις περιοδείες όπου εισέπραξε, όπως είπε, την απογοήτευση από τους πολίτες, τους οποίους κάλεσε να απαντήσουν στην κάλπη. «Υπάρχει μια τεράστια απήχηση των θέσεων στο κόσμο γιατί ο κόσμος πλέον έχει φτάσει σε ένα σημείο δύο μέρες πριν από τις εκλογές να μην ξέρει τι θα ψηφίσει και να ψάχνεται.

Είμαι 52 ετών, πρώτη φορά βλέπω ένα τέτοιο φαινόμενο, βλέπω ανθρώπους που ήταν κατασταλαγμένοι και πολιτικά τοποθετημένοι, να ψάχνουν ακόμη μέχρι την τελευταία στιγμή και να ενημερώνονται για τις θέσεις και τα προγράμματα των μικρών κομμάτων».

0 comments: